NIEUWS

Het laatste nieuws uit de media of van Regelink schroothandel zelf

Ondernemen in Kampen: Handelen zit in ons bloed

Ondernemen in Kampen: Handelen zit in ons bloed

‘Handelen zit in ons bloed’, vertelt Harry, zoon van grondlegger Harry Regelink, die na de Tweede Wereldoorlog als ‘schrootboer’ begon. Het bedrijf van toen staat in schril contrast met de onderneming van nu. ‘Door onze centrale ligging in het land, én onze ligging aan het water, zijn we de laatste jaren flink gegroeid’, vertelt zoon Ronald. ‘En nu staat er een nieuwe knipschaar met een capaciteit van 85 ton per uur, waarmee we nog sneller op de marktvraag kunnen reageren.’ Eén ding wordt duidelijk: waar beleidsmakers de laatste jaren de mond vol hebben van ‘circulaire economie’, wordt dat principe hier al sinds 1946 in de praktijk gebracht.

MAATREGELEN: CORONA VIRUS [COVID-19]

MAATREGELEN: CORONA VIRUS [COVID-19]

Beste klant,

I.v.m het Corona virus hebben wij een aantal maatregelen genomen.

Onze wc en koffiemachine is tijdelijk niet toegankelijk voor klanten.
Houd gepast afstand van onze collega’s
Geen handen schudden
Gebruik papieren zakdoekjes als u moet hoesten of niezen. Gooi het papieren zakdoekje daarna direct weg
Volg de instructies van onze collega’s op.
Bij de weegbrug buiten wachten. (Het is niet toegestaan om in de hal te wachten)

SCHROOT!: Regelink Schroothandel & NNS klaar voor de toekomst

SCHROOT!: Regelink Schroothandel & NNS klaar voor de toekomst

Regelink Schroothandel uit Kampen heeft de afgelopen jaren een flinke groei doorgemaakt. Zo is niet alleen de klantenkring en afzet verder gestegen, maar werd ook de Noord-Nederlandse Schrootverwerking in Franeker overgenomen. Onlangs is het bedrijf uitgebreid met een nieuwe DAF vrachtwagen en een Duitse Leimbach knipschaar. ‘Met twee locaties aan het water en goede apparatuur denken we dat wij genoeg bestaansrecht hebben en de concurrentie aan kunnen met grote concerns’, aldus Harry Regelink.

FRIES JOURNAAL: Schrootverwerking is een groene business

FRIES JOURNAAL: Schrootverwerking is een groene business

Gek eigenlijk: allang voor duurzaamheid een hot item was werd er gerecycled. Gewoon omdat afval een grondstof is. Of het nu om plastic, hout, papier, glas of metalen gaat. Met name metaal. De hoogovens in Velsen (Tata Steel) maken er prachtige nieuwe producten (halffabricaten) van. Er is dus een markt en als er een markt is, valt er ook brood mee te verdienen. Een bedrijf dat zich in recycling van metaal, non-ferro (koper, aluminium, rvs) en accu’s succesvol heeft ontwikkeld is Regelink Schroothandel in Kampen, dat dit jaar de Noord-Nederlandse Schrootverwerking in Franeker overnam. Bedrijven op twee toplocaties die een flinke bijdrage leveren aan CO2-reductie.

Onthulling nieuwe vrachtwagen Martijn

Onthulling nieuwe vrachtwagen Martijn

Vrijdagavond was het zover de nieuwe vrachtwagen is binnengekomen. Martijn reed al een tijdje met een DAF XF maar vanaf nu rijdt hij in de nieuwe versie. De nieuwe vrachtenwagen was gelijk een mooi moment om een drankje te drinken. Het was een prachtige avond met een heerlijk avond zonnetje.

RMB: Inspiratie reis circulaire economie naar Benteler

RMB: Inspiratie reis circulaire economie naar Benteler

Harry Regelink van Regelink Schroothandel in Kampen mag je gerust een gepassioneerd ondernemer in de metaalrecycling noemen. Dit geldt echter niet alleen voor zijn eigen onderneming, maar zeker ook voor de branche waarvan zijn onderneming deel uit maakt. Daarom hield Harry, samen met zijn team, op 7 december 2018 een ‘Grensoverschrijdende Inspiratiereis Circulaire Economie’.

RMB: Kampen en Franeker: Prima combinatie

RMB: Kampen en Franeker: Prima combinatie

Als ik eerlijk ben heb ik nog maar zelden of nooit nagedacht over de strategische ligging van Kampen. Maar bij nader in- zien ligt deze prachtige Hanzestad natuurlijk op een perfecte locatie. Binnen een uur naar bijvoorbeeld Groningen, Leeuwarden, Enschede, Amsterdam, Utrecht en vanzelfsprekend Zwolle. En dan natuurlijk de directe vaarroutes over de IJssel en het Ketelmeer naar het IJsselmeer en verder. Mooie plek dat op een schiereiland gelegen Kampen en een heerlijke specialiteit bij de koffie: de Kamper slof…..

RECYCLING INTERNATIONAL: Lithium batteries

RECYCLING INTERNATIONAL: Lithium batteries

Recently, lithium batteries have been linked to an increased number of fires at scrap
yards in the Netherlands. Dutch recyclers are doing their utmost to prevent such incidents. At the same time, they are calling on producers of batteries, electronics and e-bikes to take their full share of the responsibility.

Copy link
Powered by Social Snap